Thursday, November 28, 2013

TOIMIVA JA YKSINKERTAINEN IHOVOIDE

Tässä mainion yksinkertainen voide koko keholle (asiakkaan vinkki). HUOM! Ei keliaakikolle!

AINESOSAT
- 1 osa lisäaineetonta perusvoidetta (miedosti hajustettua Niveaakin olen käyttänyt).
- 1/4 - 1/2  vehnänalkioöljyä tai kun sitä oppii käyttämään, oppii iholleen sopivan suhteen,
 
Sekoitetaan voimakkaasti vatkaten. Pakkaskautena iho pysynyt minulla ainakin kunnossa, eikä kutia. Laitettava ihoon noin 1/2 h ennen ulkoilua. Kannattaa tehdä vain viikon tarve kerrallaa, helposti juoksettuu ja pilaantuu.

Kesäisin veneillessä käytän öljyä raakana, ei ole iho palanut ja tulee kaunis rusketus. Ko. öljyssähän on paljon iholle tärkeÄÄ E-vitamiinia, 1 tl /pv suuhun muutaman kerran viikossa, tulee terveellisiä rasvahappoja ja voitelee elimistöä mukavasti. Ja koska aika paljon olemme vesillä, koko kehon iho pysynyt kunnossa jo tällä "aurinkovoide"-systeemillä.

KÄYTTÖ TALVISAIKAAN
Voiteen käyttö pakkaskaudella vartalolle ja kasvoille:

VARTALO:
1 x viikossa saunan jälkeen koko keho.

KASVOILLE:
Joka ilta yövoiteeksi. Laitettava hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, ja vielä ennen nukkumaanmenoa pyyhittävä liiat pois paperiliinalla. (tahrii helpostii).
Ihon kuorinta 1 x / vk saunareissulla.

KÄSILLE:
Imeytetään runsaasti voidetta tai pelkkää öljyä käsiin, puuvillahanskat käteen, vielä kertakäyttöiset kumihanskat päälle; mieluiten yön yli pitäen. Onpa aamulla  pehmoiset kädet.

Olen tätä voidetta tehnyt jo melkein 25 v / ja nyt täyttäessäni 60v, yhä saan kehuja hehkeästä, tasaisesta ihostani. Sain vinkin aikoinaan, ollessani 1 vk:n paastoamassa eräässä luontaishoitolassa, jossa oli samaan aikaan aromaterapiakurssilaisia ja yksin kun olin paastokurssilla, onneni oli olla koekaniinina ja ikään kuin ilmaiseksi sain ahmia tietoa luonnonmukaisesta ihon hoidosta yms. hyvinnoista yleisesti.

No comments:

Post a Comment