Monday, November 11, 2013

RUOKARESEPTI FLUNSSAPOTILAALLE


Tomaatti-sipulikeitto













2 kpl keltasipulia
1 kpl punasipulia
2-3kpl valkosipulin kynttä
Nämä kiehautetaan kypsäksi pienessä määrässä vettä.

Sitten lisätään:
1prk kuorittuja tomaatteja + 1/2prk vettä
n.1tl chiliä
n.1tl currya
n.1tl kaneelia
n.1tl kurkumaa
n.1tl red curry paste up (maun mukaan suolaa)
lopuksi kiehautetaan

Keiton voi sauvasekoittimella muusata tasaiseksi. Lisää purkillinen esim. vihreitä papuja.

Voila´, keitto on valmis nautittavaksi esim. leivinjuureen tehdyn luomuruisleivän kanssa.
Leivän päälliset maun ja vatsan mukaan. Tuolla keitolla paransin yhden pitkittyneen kevättalven flunssan + sen jälkeen jääneen noin 3 viikon kuumeilun.
t. Mari

No comments:

Post a Comment