Monday, November 11, 2013

KAKSI ERI TAPAA TEHDÄ JUURESMUUSI

Kaksi eri versiota juuresmuusille:
 
Tuoreaineksista tehty juuresmuusi:

noin 500g jauhoisia perunoita
noin 500g porkkanoita
noin 200g sipulia, purjoa, selleriä yms.

-kuoritaan ja pilkotaan suht saman kokoisiksi palasiksi ja keitetään kypsäksi pienessä määrässä suolalla maustettua vettä ilman kantta
--jos liikaa vettä, niin siivilöi pois ylimääräinen
-lisää maun ja vatsan mukaan ruokakermaa/kasvirasva ruokakermaa/sipulilla maustettua tuorejuustoa/tms.
-käsittele käsittele ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi
-mausta suolalla maun mukaan
-jää hieman löysemmäksi kuin tavallinen perunamuusi, mutta maku on todella hyvä!

Tarjoile lihapullien ja salaatin kanssa. 

Kiireisen kokin ohje:

1 pss pakasteena Rainbow Peruna ja keittojuurekset 750g
sis. peruna (60 %), porkkana, lanttu, purjosipuli, palsternakka
1 pss pakasteeena Rainbow Isot keittojuurekset 450 g
sis. porkkana (47 %), lanttu (33 %), purjo (10 %), palsternakka (10 %)

Keitetään pienessä määrässä suolalla maustettua vettä ilman kantta niin, että ovat ihan kypsiä
Jos on liikaa vettä, niin siivilöi pois ylimääräinen. Lisää maun mukaan ruokakermaa/kasvirasva ruokakermaa/sipulilla maustettua tuorejuustoa/tms. Käsittele ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla maun mukaan. Jää hieman löysemmäksi kuin tavallinen perunamuusi, mutta maku on todella hyvä!
Tarjoile lihapullien ja salaatin kanssa.
T. Mari

No comments:

Post a Comment