Thursday, November 7, 2013

MIELIALALÄÄKE/LÄÄKKEET JA LUONTAISTUOTTEET

Näiden yhteys kiinnostaa monia, joten tässä lyhyt vastaus allaolevaan kysymykseen.

Kysymys: "Haluaisin alkaa syömään yrttitippoja ja mineraalisuoloja,mutta olen kuullut että yrtit vaikuttavat "haitallisesti" mielialalääkkeen kanssa (Edronax) onko mahdollista että vaikuttavan lääkkeen (reboxetin) teho suurenee liikaa vai mikä? Mielelläni en koko lääkettä söisi,mutta tutkimus osoitti että reseptori tasolla tarvitsen sitä!!!

Vastaus: Ne tuotteet jotka vaikuttavat maksan toimintaan, voivat yleisesti ottaen häiritä lääkkeiden toimintaa. Kuten esimerkiksi alla olevat:
- Mäkikuismavalmisteet
- Eukalyptus
- Hepa 1 -tabletit
- Artisokka
- Voikukka

Vitamiinit ja hivenaineet eli mineraalit eivät vaikuta maksaan, mutta silti lääkkeiden sivuvaikutukset on syytä tietää ja välttää luontaistuotteita joilla voi olla sama vaikutus.
Reboksetiini voi nostaa verenpainetta, joten sen kanssa ei suositella myöskään verenpainetta nostavia yrttejä varsinkaan, jos jo valmiiksi kärsii korkeasta verenpaineesta.
Verenpainetta nostavia mm:
- Lakritsinjuuri
- Rosmariiniöljy
- Sitruunaöljy tai -uute
- Fenyylialaniini

Muita nesteenpoistajia eli diureetteja ei tule käyttää kun käyttää nesteenpoistolääkitystä.
Nestettä poistavia mm:
- Kalium
- Kultapiisku
- Koivu
- Rakkolevä
- Rohtoemäkki

Edronaxin kanssa ei suositella MAO-estäjäläkkeitä tai serotoniin takaisinottoa estäviä lääkkeitä, joten serotoniinia sisältävät luontaistuotteet eivät myöskään sovi, kuten ei tryptofaanikaan. Ylläolevat listat eivät ole täydellisiä. Riippuen siitä, mihin ongelmaan asiakas haluaa luontaistuotteita, olisi hyvä tarkistaa jokainen luontaistuote ylläolevien seikkojen varalta.
 

No comments:

Post a Comment