Monday, December 2, 2013

RUOKAISA SALAATTIRESEPTI

Tässä sinulle makoisa salaattiresepti. Salaatista saat hyviä kuituja. Voit lisätä siihen paljon raaka-aineita, jotka monipuolistavat ja ruokaistavat salaattia. Saat näin myös hyviä rasvoja, mutta kohtuumäärän kaloreita. Cashew-pähkinä on kaloripitoisin (100 g / 553 kaloria), mutta myös erinomainen sydänystävällisten öljyjen lähde. Se auttaa alentamaan kolesteroliarvoja ja sydäntautien mahdollisuutta. Saat sillä siis hyvää energiaa salaattiisi!

    1/4 teelusikallinen merisuolaa
    1/4 murskattua pippuria
    2 lusikkallista sitruunamehua
    1 lusikallinen viinietikkaa
    3-4 Joko kalaa tai kanaa - anjovis/tonnikala/kalkkuna tai vastaava
    1/3 kupillinen neitsytoliiviöljyä
    
    Riittävä määrä erilaisia salaattiaineksia, vihersalaattia, silmusalaattia jne.
    3 isoa luomumunaa
    1-2 halloumijuustoa paloiteltuna
    4 isoa tomaattia sekä joukkoon haluttaessa 2-3 murskattua valkosipulia
    2 dl Cashew-pähkinöitä

Laita murskattu valkosipuli tekeytymään isoon salaattiastiaan suolan ja pippurin kera. Lisää sitruunamehu ja etikka. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Sekoita haluamasi kala- tai kanavaihtoehto mukaan. Lisää salaattiainekset kulhoon. Sekoita mukaan oliiviöljy. Kuutioi halloumi ja paista se voilla pikaisesti pannulla kullanruskeaksi. Lisää paistettu halloumi ja pilkotut tomaatit. Lopuksi lisää keitetty ja silputtu kananmuna sekä cashew-pähkinät ja ruokaisa salaatti on valmis.



Tiesitkö muuten, että Munuaispuu (Anacardium occidentale), jota kutsutaan myös cashew-pähkinäksi ja cashewpuuksi, on tropiikissa kasvava puu. Sitä viljellään hedelmien ja siementen takia. Itse kasvi on myrkyllinen, mutta sen hedelmät ja kypsät siemenet ovat myrkyttömiä. Wikipedia

No comments:

Post a Comment